Huisartsenpost

Welkom bij de Huisartsenpost voor spoedzorg op Bonaire 

Bij een levensbedreigende situatie belt u meteen een ambulance via het alarmnummer 912. Heeft u ’s avonds of in het weekend zorg nodig die niet tot de volgende werkdag kan wachten, bel dan de Huisartsenpost via telefoonnummer +5997170111

Wanneer naar de huisartsenpost?

De huisartsenpraktijken op Bonaire leveren zorg aan ingeschreven patiënten en aan toeristen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur. In de avond, in het weekend en op feestdagen werken deze huisartsenpraktijken samen om de huisartsenzorg ook buiten kantooruren aan te bieden. Deze zorg is alleen bedoeld voor spoedzorg, dus zorg die niet kan wachten tot de huisartsenpraktijk overdag weer geopend is. De doktersassistent op de Huisartsenpost vraagt naar uw klachten en geeft u vervolgens advies of plaatst u op het spreekuur van de dienstdoende huisarts.

Tarieven

Bent u ingeschreven als inwoner van Bonaire en heeft u een sedula? Dan zijn er aan een consult op de Huisartsenpost geen kosten verbonden. 

Bent u een bezoeker of heeft u nog geen sedula? Dan geleden voor u passanten tarieven. We vragen u uw consult direct af te rekenen, bij voorkeur via pin, aan onze balie. Vervolgens ontvangt u een kwitantie. 

Toeristen uit Europa, Zuid- of Noord-Amerika
Consult $ 125
Telefonisch consult $ 42,50
Visite $ 220

Lokale passanten
Consult $ 50
Telefonisch consult $ 20
Visite $ 80 

Het is mogelijk dat er bijkomende kosten zijn voor materialen, verbandmiddelen en/of medicatie.

Medisch duikconsult

Heeft u klachten die kunnen wijzen op Caissonziekte in relatie tot de duiksport, dan roept de dienstdoende huisarts de duikarts voor u in consult. Naast de kosten voor het consult op de Huisartsenpost is er dan sprake van kosten voor het duikconsult, die de duikarts zelf met u afrekent.

Klachtenprocedure

Natuurlijk proberen wij op de Huisartsenpost iedere patiënt goede zorg te leveren. Toch kan het zijn dat u een klacht heeft over de geboden dienstverlening. Wij vinden het belangrijk dat u met uw klacht bij ons terecht kan en daarom hebben we een klachtenprocedure opgenomen. Link. U kunt een klachtenformulier vragen aan de balie of het formulier via de website invullen

Openingstijden Huisartsenpost:
Maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 24.00uur
In het weekend en op feestdagen van 8.00 tot 24.00 uur

Zorg in de nacht:
Tussen 24.00 uur en 8.00 uur wordt de spoedzorg geregeld door de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis Fundashion Mariadal op Bonaire.
Telefoonnummer +5997158900

Bekijk de feestdagen van Bonaire.

Sluiten
    My location
    1. Search for location
    2. My location